Fundația Proiectul de Educație Civică și Dezvoltare Academică
Despre ECDA
Fundaţia Proiectul de Educaţie Civică şi Dezvoltare Academică a derivat iniţial din filiala locală a organizaţiei neguvernamentale internaţionale Civic Education Project (CEP) care a funcţionat în fostele ţări comuniste din Europa şi Asia între 1991-2004. După închiderea organizaţiei internaţionale, ECDA şi-a dezvoltat un profil propriu, înrădăcinat în aceeaşi valoare promovată de CEP: întărirea democraţiei prin educaţie.

Fundaţia Proiectul de Educaţie Civică şi Dezvoltare Academică (ECDA) îşi propune să contribuie la promovarea valorilor democratice în România şi în regiune printr-o diversitate de activităţi şi prin intermediul mijloacelor educaţiei civice. Activităţile ECDA au o arie largă de cuprindere: de la sprijinirea dezvoltării educaţiei în domeniul ştiinţelor sociale la iniţierea de acţiuni civice; de la susţinerea eforturilor de reformare a sistemului de educaţie superioară şi a cercetării în ştiinţele sociale din România la influenţarea politicilor publice. Citește mai mult aici »

Fundaţia Proiectul de Educatie Civică şi Dezvoltare Academică (ECDA) a fost înfiinţată în 2002 şi a fost conectată la organizaţia internaţională neguvernamentală Civic Education Project, care a funcţionat în România până în anul 2004. În această capacitate, a desfăşurat o multitudine de activităţi în mediul educaţional din România, la nivel universitar în primul rând, dar şi în mediul liceal. Citește mai mult aici »

ECDA a continuat activitatea de editare a primului jurnal interdisciplinar de științe sociale peer reviewed din România: „The Romanian Journal of Society and Politics” (RJSP), fondat în 2001. Începând cu 2011, revista este editată în colaborare cu Facultatea de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) București. În realizarea acestui parteneriat a fost luată în considerare expertiza membrilor acestei facultăți și capacitatea de relaționare în rețea cu experții din domeniul știintelor sociale și politice din România și din străinătate. Citește mai mult aici »

ACEST SITE ESTE FINANTAT DE CATRE
ACTIVITATI CIVICE ALE ECDA
ECDA are o bogată activitate civică, desfășurată de-a lungul a peste un deceniu. Am fost co-inițiatori și co-organizatori a două mari și importante manfestări civice – primul protest public împotriva violenței casnice (aprilie 2000 ) și prima ediție a Festivalului Diversității, care a nclus primul marș pentru drepturile comunității LGBT din România (2004 ).