Fundația Proiectul de Educație Civică și Dezvoltare Academică
Acceptarea Diveristatii
ECDA are o bogată activitate civică, desfășurată de-a lungul a peste un deceniu. Am fost co-inițiatori și co-organizatori ai primei ediții a Festivalului Diversității, care a inclus primul marș pentru drepturile comunității LGBT din România (2004).
PROIECTE
ACTIVITATI CIVICE

Festivalului Diversităţii
ECDA s-a alaturat Asociatiei ACCEPT, in calitate de co-organizatoare, pentru initierea Festivalului Diversităţii în mai 2004 – un eveniment complex, de anvergură, care a cuprins: dezbateri publice pe tema drepturilor LGBT dar şi pe tema drepturilor femeilor şi ale romilor, găzduite de instituţii prestigioase precum British Council sau SNSPA; vizionări de filme în parteneriat cu Institutul Goethe şi Institutul Cultural Francez cu filme cu tematică LGBT; prima demonstraţie publică pentru drepturile comunităţi LGBT din România – o demonstraţie paşnică pentru a afirma dreptul cetăţenilor cu sexualităţi alternative la o viaţă lipsită de agresiuni şi la demnitate. De atunci, în fiecare an, ACCEPT organizează, cu sprijinul unor ONG-uri, inclusiv ECDA, o demonstraţie paşnică cu acest scop în cadrul unui festival de acum cunoscut sub numele Gay Fest.

ACEST SITE ESTE FINANTAT DE CATRE
DEMOCRATIZARE REGIONALA
DEMOCRATIZARE REGIONALĂ Democratizarea României, precum și a regiunii din care ea face parte, a reprezentat o preocupare majoră a Fundației ECDA. Utilizând dialogul, educația civică, publicațiile, experții asociați au contribuit și contribuie la dezvoltarea simțului civic, al valorilor democratice, al egalității în drepturi între membrii societății românești și la nivelul societăților vecine, din regiune.